EVBox Liviqo 11KW Socket

Kiest u voor onze montage

Hebben wij een pakket voor u samengesteld:

Installatie door erkende monteuren

10 m installatie kabel tot 6mm²

10 m Utp voor communicatie

5 m Graafwerkzaamheden

Handig om te hebben


1.628,95

Artikelnummer: 7657234 Categorieën: ,

Beschrijving

EVBox Liviqo 3-fase 16A 11kW Socket RCBO CMS SIM

Deze EVBox Liviqo Socket is geschikt voor 3 fase opladen van elektrische auto’s. De Liviqo is gemakkelijk in gebruik en moeiteloos te beheren via EVBox Everon en tevens schaalbaar tot wel 100 laders op 1 aansluiting.

De Liviqo is bij uitstek geschikt voor zakelijke laadoplossingen en inzetbaar in een laadnetwerk van meerdere laadstations. Via de beheersoftware van EVBox kunt u gemakkelijk alle lader en laadsessies inzien en rapporteren. Verder is optioneel automatische rapportage en facturering mogelijk.

Dit laadstation is dus geschikt om uw auto op te laden met maximaal 3 x 16A (11 kW), maar u kunt dit instellen in waardes tussen 6A en 16A zodat dit laadstation prima toepasbaar is op elke netaansluiting.

Gemakkelijk in het gebruik en eenvoudig beheer
U kunt uw lader of meerder laders in een laadnetwerk gemakkelijk via de EVBox Everon-app beheren. Automatiseer tevens uw facturering en administratie met de EVBox Everon-app.

Geen abonnement nodig
U heeft bij uw EVBox Liviqo geen abonnement nodig om deze te gebruiken. Ook het gebruik van de app is verder kosteloos. Alleen als u automatische verrekening met een leasemaatschappij wilt activeren dan is een abonnement wel nodig.

DC lekbeveiliging
De EVBox Liviqo is uitgerust met een 6mA DC lekbeveiliging. Dat betekent dat u geen aparte (dure) aardlekschakelaar type nodig heeft om dit laadstation veilig te installeren. Een aardlekbeveiliging type A is hiervoor voldoende.

Load balancing
Standaard kunt u de Liviqo altijd op een lager laadvermogen instellen om ervoor te zorgen dat het laden van de auto de hoofdzekering niet zal overbelasten. Als u altijd maximaal snel wilt kunnen laden en als u tevens andere grote verbruikers in uw net actief heeft dan is dynamische load balancing aan te raden. Op iedere EVBox Liviqo is dynamische load balancing te activeren en te installeren. Hiervoor is dan wel de benodigde set van CT klemmen nodig. Deze optie is onderaan deze producttekst te vinden en mee te bestellen met uw order.

Laadnetwerk schaalbaar met minimale investering
U kunt gemakkelijk een laadnetwerk van meerdere laders aanleggen. De Liviqo maakt hierbij dan efficient gebruik van de beschikbare netwerkaansluiting met behulp van dynamische loadbalancing. De laders communiceren ook onderling om de laadbehoefte van de aangesloten auto’s maximaal te kunnen ondersteunen met de beschikbare hoeveelheid stroom uit het net.

Socket
Deze uitvoering van de Liviqo is de zogenaamde socket variant. Dat betekent dat u kunt laden op deze lader met zowel auto’s van het type 1 als auto’s van het type 2 (alle elektrische of plug-in hybride auto’s dus).

Algemene specificaties
Variant: Socket/ Outlet
Afmetingen lader (breedte x hoogte x diepte): 256 x 508 x 205 mm
Gewicht: 6,5kG
Kleur: Zwart
Materiaal behuizing: Duurzaam polycarbonaat Makrolon® RE
Gebruikersinterface: 4 LED-indicatoren, zoemer, lichtsensor
Beschermingsgraad: IP55
Slagvastheid: IK10
Certificering: DEKRA-gecertificeerd CE-compliant OCPP 2.0.1

Technische specificaties
Maximaal vermogen: 11 kW (3 fase)
Ingangsspanning: 110/230V AC ± 10% (3 fase)
Maximale stroomsterkte: 3 x 16 A
Laadstroom instelbaar: van 6 A tot 16 A
Display: 5″ 480 x 800 LCD scherm
Dynamic Load Balancing: EVBox Dynamic Load Balancing-kit (optioneel)
Cluster Load Balancing: Logisch geïntegreerd (tot 100 connectoren)

Gebruikersinterface en communicatie details
Connectiviteit: Ethernet, Wi-Fi, LTE-M (4G)
Gebruikersidentificatie: Instelbaar: RFID, Autostart of via de app
Communicatieprotocol: OCPP 2.0.1

Plaatsing van het laadstation
Dit laadstation kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het laadstation is bestand tegen zonlicht en omstandigheden zoals regen en hagel.